donderdag 9 mei 2013

Rosalie

Mijn eerste Rosalie, een patroon van Farbenmix. Gemaakt van een fris rood/wit ruitje, knoopjes en kantje uit mijn voorraad. De kamsnaps kocht ik in China. Dit leuke jurkje is binnenkort te koop in mijn DaWanda winkeltje.





Enkele details:




Stand tot nog toe:13 items.


woensdag 8 mei 2013

Waarom het hier momenteel zo stil is ...

Het is hier momenteel weer eens erg stil. Dit heeft echter een reden: ik ben volop aan het patroontekenen en volg de opleiding leerlingcostumière van ModeVakschoolNoordNederland. De lessen volg ik bij Modevakschool Esther Costa. Tijdens de lingeriecursus kwam het patroontekenen ter sprake en begin februari ben ik met de lessen begonnen. Op 18 juni doe ik examen en daarna wil ik verder gaan voor costumière.


Lingeriesetje

In juni 2011 volgde ik een lingeriecursus bij Modevakschool Esther Costa. Ik maakte onderstaand lingeriesetje. Ondertussen heb ik nog een aantal bh's gemaakt,maar helaas niet op de foto gezet. Het patroon van de slip tekende ik zelf, op mijn eigen maten. De bh is getekend door Esther.



En nog even een grote foto van de bh:



Vest voor mijzelf

Ik maakte voor mijzelf een nieuw vest en gebruikte daarvoor patroon Jill van CZM. Ik heb het vest gemaakt in maat 52/54. Een rits had ik nog liggen, dus paste ik de lengte van het vest aan. Achteraf niet zo'n goede zet, want nu vind ik het vest aan de lange kant. Ik laat het maar zo en draag het wel in en om huis. De gebrukte borduursels kocht ik bij Huups. De serie heet LULU schuuu. De jogging stof kocht ik begin dit jaar bij Bas Bastiaans en de boordstof kocht ik bij Kleurenmix.





Enkele details:




Stand tot nog toe:12 items.


Kanga

De Kanga van Jolijou leek mij een leuk patroon voor een sweater. Omdat ik niet zeker was van de maat heb ik een proefexemplaar gemaakt. Erbij broek nr. 5 uit de Ottobre 5/2011 en ik heb weer een nieuwe pyjama in de kast. Van de Kanga maakte ik maat XXL en die is echt ruim genoeg, mag volgende keer wel iets kleiner. De stoffen komen uit de voorraad, dus UWYH.




Stand tot nog toe:11 items.